Letselschade door Arbeidsongevallen: ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Ook op de werkvloer gebeuren ongelukken. Een kort moment van onoplettendheid van een collega, een val of een werktuig dat schade veroorzaakt. Hierdoor kunnen allemaal arbeidsongevallen ontstaan met letselschade tot gevolg.

Wie is aansprakelijk voor een arbeidsongeval?

In principe is jouw werkgever aansprakelijk voor schade die jij oploopt tijdens de uitoefening van jouw werkzaamheden, tenzij de werkgever kan aantonen dat hij heeft voldaan aan zijn zorgplicht en/of het arbeidsongeval is te wijten aan jouw eigen risicovolle handelen. In principe wordt de werknemer hiermee tegemoet gekomen en is het aan de werkgever om aan te tonen dat hij niet aansprakelijk is. Dit is wettelijk geregeld.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Stuur je situatie nu op.

  • Wij sturen jou nooit een rekening
  • Ook niet als er geen regeling wordt getroffen
  • Zo kan jij je volledig richten op je herstel

Hoe helpen wij jou bij letselschade door een arbeidsongeval?

Wanneer jij een arbeidsongeval bij ons meldt, schrijven wij in overleg met jou de werkgever aan die verantwoordelijk is voor het arbeidsongeval. De schade kan normaal gesproken dan worden verhaald op de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever. Hoewel het soms ‘lastig’ kan zijn jouw werkgever aan te spreken voor schade, is dit wel de gebruikelijke weg. Wij helpen jouw graag verder en leggen contact met jouw werkgever en diens verzekeraar om jouw schade te verhalen.

Is jou een ongeval overkomen in de uitoefening van jouw werkzaamheden? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Wij helpen jou graag en kosteloos naar een gerechtvaardigde schadevergoeding.

Stuur je situatie nu op

Andere vorm van letselschade?

Heb je een andere vorm van letselschade? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen wij bekijken wat wij voor jou kunnen doen, zodat je een schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt en jij je volledig kunt focussen op je herstel.

Lees meer over hoe wij jou kunnen helpen bij letselschade.