Smartengeld

Op de pagina over schadevergoeding heb je al in het kort kunnen zien wanneer je recht hebt op een vergoeding in de vorm van smartengeld. Dit is wettelijk geregeld. Zo heb je wanneer je letsel op loopt door een ander recht op een smartengeldvergoeding.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een vergoeding voor geleden pijn en ervaren ongemak. In de praktijk wordt de vergoeding ook wel een pleister op de wonden genoemd. Bij smartengeld in Nederland spelen geen 'Amerikaanse bedragen’. In vergelijking met de Verenigde Staten is smartengeld in Nederland, maar ook in Europa laag. Wil je weten wanneer jij recht hebt op smartengeld? Stuur je situatie nu op.

Hoe wordt de vergoeding van smartengeld vastgesteld?

De wet schrijft hierover voor dat smartengeld wordt vastgesteld naar billijkheid, maar wanneer is een vergoeding nu billijk? Hiervoor wordt aansluiting gezocht bij eerder uitspraken van rechters. Deze uitspraken zijn gebundeld in de smartengeldgids van de ANWB. Er bestaat natuurlijk geen bonnetje van de geleden pijn of het ervaren ongemak. De schade wordt dan ook zogenaamd abstract begroot. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de smartengeldgids. Er wordt dan aangesloten bij vergelijkbare zaken om tot een gerechtvaardigde vergoeding te komen.

Hoe helpen wij jou?

Wij begroten voor jou de smartengeldvergoeding. Hierbij gaan wij voor het maximale resultaat. Wil je weten of je recht hebt op smartengeld en aan wat voor bedrag je dan moet denken? Neem dan vrijblijvend contact met ons kantoor op.

Stuur je situatie nu op