Studievertraging: ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Ben je student en loop je letselschade op waarvoor een andere partij aansprakelijk is, dan kan het zijn dat je daardoor jouw studie niet meer vol kan houden. Vaak mis je door behandelingen studie- of schooluren, waardoor je achter begint te lopen. Als je deze achterstand niet meer kan inhalen, dan kan het zijn dat je doubleert. Dit betekent niet alleen nog een jaar extra collegegeld betalen, maar belangrijker nog, een jaar later op de arbeidsmarkt.

Hoe helpen wij jou bij het verkrijgen van een vergoeding van de schade als gevolg van de studievertraging?

We luisteren naar jouw verhaal en kijken hoe we jou het beste kunnen helpen. We bespreken wat je van ons kan verwachten en hoe groot de kans is dat je een vergoeding krijgt. Natuurlijk is het van belang om behaalde cijfers te bekijken. Hoe stond je ervoor voor het ongeval en hoe heeft zich dit na het ongeval ontwikkeld? Vaak neem je, als je minder kan presteren, contact op met een studiebegeleider. Hier kan dan ook een verklaring worden opgevraagd om de schade post met de cijferlijsten nader te onderbouwen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Stuur je situatie nu op

  • Wij sturen jou nooit een rekening
  • Ook niet als er geen regeling wordt getroffen
  • Zo kan jij je volledig richten op je herstel

Hoeveel vergoeding voor studievertraging?

Zoals hiervoor geschreven, is studievertraging niet alleen een jaar extra collegegeld betalen, maar betekent het ook een jaar later actief worden op de arbeidsmarkt. Door het laatste kan de schade omvangrijker worden dan je misschien denkt. Denk bijvoorbeeld aan een jaar minder inkomen en pensioen.

De Letselschade Raad heeft een tabel opgenomen met bedragen die vergoed worden indien studievertraging, waarvoor een ander aansprakelijk is, vast is komen te staan. Het bedrag varieert afhankelijk van niveau en leeftijd. Zo levert een jaar studievertraging op de middelbare school minder op (€ 6.025,-) dan voor een jaar studievertraging op het wetenschappelijk onderwijs (€ 20.450,-).

Heb je letsel opgelopen en wil je weten of studievertraging voor vergoeding in aanmerking komt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken wij wat wij in jouw situatie voor jou kunnen betekenen.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen?

Stuur je situatie nu op

Andere vorm van letselschade?

Heb je een andere vorm van letselschade? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen wij bekijken wat wij voor jou kunnen doen, zodat je een schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt en jij je volledig kunt focussen op je herstel.

Lees meer over hoe wij jou kunnen helpen bij letselschade.