Medische kosten en kilometervergoeding bij Letselschade

Er zijn verschillende soorten vergoedingen die je kunt krijgen. Een bekend voorbeeld hiervan is smartengeld. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een vergoeding krijgen voor je medische kosten en extra gereden kilometers.

Stuur je situatie nu op

Medische kosten

Als gevolg van een ongeluk worden vaak veel medische kosten gemaakt. Zo kan het zijn dat je na een ongeval naar het ziekenhuis wordt afgevoerd door een ambulance. In dat geval is het eigen risico op de zorgverzekeraar er al snel doorheen. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld in het geval dat röntgenfoto’s worden gemaakt.

Na een ongeluk zal vaak een periode van medisch behandeling volgen. Je staat bijvoorbeeld op verwijzing van de huisarts onder behandeling van een fysiotherapeut of psycholoog. De kosten in verband met deze behandelingen kan je vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar. Voor zover zij de kosten niet vergoeden, verhalen wij de kosten op de aansprakelijke wederpartij. Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Stuur je situatie nu op.

 

Extra gereden kilometers

Een schadepost waar je misschien niet direct aan denkt, is die van de kosten voor extra gereden kilometers. Dit wordt ‘mobiliteitsschade’ genoemd. De Letselschade Raad hanteert hiervoor een bedrag van € 0,26 per kilometer. Het is dus handig wanneer je bijhoud hoeveel extra kilometers je rijdt bijvoorbeeld in verband met een bezoek aan het ziekenhuis of de fysiotherapeut. Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Stuur je situatie nu op.

Hoe helpt Dijkhuis Letselschade jou?

Wij luisteren aandachtig naar jouw verhaal en beoordelen of jij aanspraak kunt maken op een schadevergoeding. Vervolgens gaan wij op zoek naar de wederpartij (meestal een verzekeraar) en stellen hen aansprakelijk namens jou.

Wij brengen de geleden schade in kaart en wachten jouw herstel af, om vervolgens een gerechtvaardigde schadevergoeding af te wikkelen met de wederpartij.

Iedere zaak is uniek. Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Stuur je situatie nu op