Ruim 50 jaar ervaring
Altijd gratis en vrijblijvend advies
Communicatie op de manier die jij wilt
Deel dit artikel:

Kartbaan 50% aansprakelijk

Onze cliënte reed met haar kart op 8 mei 2015 op de kartbaan en kwam in botsing met een onervaren karter die van de baan was geraakt. Dit ongeval had zwaar lichamelijk letsel tot gevolg bij cliënte. Omdat de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijkheid niet (deels) erkende, hebben wij de zaak aanhangig gemaakt bij de rechtbank. De rechtbank heeft nu in eerste aanleg geoordeeld dat de kartbaan voor 50% aansprakelijk is voor de schade van cliënte. De kartbaan heeft onvoldoende toezicht gehouden op de baan en kon geen succesvol beroep doen op haar exoneratie clausule. De andere 50% bleef voor risico van cliënte op grond van eigen schuld nu zij zich had blootgesteld aan een risicovolle situatie. Na tussenkomt van de rechter kan de schade nu in kaart worden gebracht en voor vergoeding worden ingediend bij de verzekeraar van de tegenpartij.