Inkomstenderving door letselschade? Wij helpen je

Wanneer je slachtoffer bent van een ongeval, dan is dat op zich al heel erg vervelend. Maar wanneer je ook te maken krijgt met verlies van arbeidsvermogen, dan maak je niet alleen extra kosten doordat je letselschade hebt opgelopen heeft, maar je ontvangt ook minder loon. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor jouw letselschade kun je deze schade vergoed krijgen via een letselschadeclaim.

Door een ervaren letselschade jurist in te schakelen, weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt. Wij helpen je geheel kosteloos in deze vervelende periode waarin het leven vaak op z’n kop staat.

Meld jouw letselschade

Wij sturen jou nooit een rekening

Ook niet als er geen regeling wordt getroffen

Zo kan jij je volledig richten op je herstel

Wat is inkomstenderving?

Inkomstenderving wordt ook wel inkomensverlies of loonderving genoemd. Dit kan ontstaan wanneer iemand niet meer of minder kan werken door de gevolgen van het ongeval en het daardoor veroorzaakte letsel. Als er dan een loonkorting wordt toegepast, of iemand kan geen overuren maken of krijgt geen onregelmatigheidstoeslag, kan er sprake zijn van verlies van arbeidsvermogen. Hierdoor kan inkomstenderving ontstaan.

Inkomstenderving in loondienst

Wanneer je in loondienst bent en je hebt te maken met letsel waardoor je verlies van arbeidsvermogen hebt, dan kan dit invloed hebben op je loon. Hierbij kun je denken aan dat je gekort wordt op je loon door je werkgever na een bepaalde ziekteperiode (bijvoorbeeld na 1 jaar). Maar ook aan het niet verlengen van je arbeidscontract, waardoor je een Ziektewetuitkering krijgt die lager is dan je salaris.

Bij de berekening van deze schadepost worden dan bijvoorbeeld de salarisstroken, jaaropgaven, arbeidscontracten en uitkeringsspecificaties van een periode vóór het ongeval gelegd naast die van ná het ongeval. Natuurlijk houden we ook rekening met eventuele omscholingskosten, aanpassingen op de werkplek, carrièreperspectieven en pensioenschade.

Inkomstenderving zzp’er of eenmanszaak

Ben je een zzp’er of heb je een eenmanszaak, dan is het mogelijk om de netto inkomstenderving als schade te claimen. Netto betekent hier de misgelopen omzet minus afschrijvingen, btw, inkomstenbelasting en gemaakte (personeels-)kosten.

Inkomstenderving V.O.F.

Heb je een vennootschap onder firma (V.O.F.), dan moet er eerst gekeken worden naar de winstverdeling. Meestal is deze 50%. In dat geval kun je maar de helft van de misgelopen netto winst claimen. Ook kun je de kosten van een vervanger claimen. Deze post komt dan meestal in de plaats van gemist inkomen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan kun je daar een beroep op doen. Denk er in dat geval wel aan dat de aansprakelijkheidsverzekeraar deze uitkering in mindering mag brengen op de uit te keren letselschadevergoeding. Dit kan ook als er sprake is van een uitkering op grond van een ongevallenverzekering.

Heb jij onze hulp nodig?

Ben jij arbeidsongeschikt geraakt door een ongeval en leidt je daardoor inkomensschade? Wij helpen je graag. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kijken we naar jouw zaak en kunnen we je een eerste advies geven. Wij hebben een ruime ervaring met zaken rondom aansprakelijkheid bij zelfstandigen en het verkrijgen van de juiste vergoeding voor loonschade.

Slachtoffer geworden van letselschade?

Wij staan voor je klaar. Neem contact op en ontdek hoe wij je kosteloos kunnen helpen.