Letselschade door dieren? Wij helpen je

In Nederland gebeuren er veel ongelukken met dieren. Hierbij kun je denken aan een hond die iemand bijt of aan een huisdier die de straat over rent en waarbij een ongeluk gebeurt. Maar ook ongelukken met paarden komen regelmatig voor. Dat kan zijn door een val of een trap van paard.  Wanneer je hierdoor letsel oploopt, dan kun je een schadevergoeding claimen.

Door een ervaren letselschade jurist in te schakelen, weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt. Wij helpen je geheel kosteloos in deze vervelende periode waarin het leven vaak op z’n kop staat.

Wij sturen jou nooit een rekening

Ook niet als er geen regeling wordt getroffen

Zo kan jij je volledig richten op je herstel

Schadevergoeding

Letselschade door dieren heeft vaak nare gevolgen voor het slachtoffer. Je kunt zowel materieel als immaterieel letsel oplopen. Onder materieel leed verstaat men letselschade aan kleding, en vermogensschade zoals het verlies van inkomsten en extra kosten voor (tijdelijke) huishoudelijke hulp. De vergoeding hiervoor noemen we schadevergoeding voor letsel door dieren.

Smartengeld

Maar niet alle schade is direct zichtbaar, denk hierbij aan pijn en psychische klachten. Ook voor de immateriële schade kun je een vergoeding krijgen. We noemen dit smartengeld. Het is echter lastig om dit immateriële leed te bewijzen en de hoogte ervan te berekenen. Daarom is het verstandig om een ervaren letselschade jurist in te schakelen. Wij zijn zeer ervaren in letselschade veroorzaakt door dieren.

 

Schadevergoeding checken

 

Wie is aansprakelijk?

Wanneer je letselschade hebt opgelopen die veroorzaakt is door een dier die een duidelijke eigenaar heeft, dan is de eigenaar of bezitter in de meeste gevallen aansprakelijk. In d Nederlandse wet staat dat de eigenaar of de bedrijfsmatig gebruiker van een dier aansprakelijk is voor schade die het dier veroorzaakt.  We kunnen ons voorstellen dat het vervelend kan zijn om iemand die je kent ergens voor aansprakelijk te stellen. Gelukkig hebben de meeste mensen een WA-verzekering (ook wel AVP genoemd), die de letselschade vergoedt.

Wat doen we voor jou?

Stap 1 – Vrijblijvend eerste advies

Wanneer jij je ongeval bij ons meldt dan geven wij je een vrijblijvend advies over de haalbaarheid van het indienen van een (schade)claim voor jouw letselschade door een dier.

 

Stap 2 – Het gesprek

Wanneer wij denken dat je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding, dan maken we een afspraak voor een gesprek. Daarbij zal onze letselschade-expert het ongeval en de gevolgen daarvan uitvoerig met je bespreken.

Stap 3 – Aansprakelijkheid

Na dit gesprek schrijven wij, in overleg met jou, de bezitter van het dier aan. Hiermee stellen we de tegenpartij aansprakelijk voor jouw letselschade.

Stap 4 – Verzamelen gegevens

In deze stap zullen wij zoveel mogelijk relevante gegevens verzamelen. Denk hierbij aan alle informatie over de eventuele materiële en immateriële schade.

Stap 5 – Wij regelen een voorschot

Zodra de tegenpartij aansprakelijkheid heeft erkend regelen wij een voorschot, zodat jij niets zelf hoeft te betalen. Aangezien het lang kan duren voordat een letselschadezaak definitief is afgerond, is zo’n voorschot wel zo fijn.

Stap 6 – Schadevergoeding

We hebben regelmatig contact over jouw herstel. Wanneer je volledig bent hersteld of geen uitzicht meer is op verder herstel, spreken we van een medische eindtoestand. Deze toestand wordt in overleg met onze medisch adviseur vastgesteld. Daarna wordt de totaal geleden schade in kaart gebracht en kunnen wij de toekomstige schade vaststellen.

Stap 7 – Afwikkeling van jouw letselschadezaak

We maken een voorstel voor de afronding van jouw letselschadedossier. Nadat we dat eerst met jou hebben besproken gaan we onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij over jouw schadevergoeding. Het is ook mogelijk dat de verzekeraar met een voorstel komt. Zodra er overeenstemming, gaan we de zaak afwikkelen en wordt de slotbetaling aan jou gedaan.

Anderen vorm van letselschade?

Heb je een andere vorm van letselschade opgelopen? Is er misschien letsel ontstaan door een verkeersongeval of een arbeidsongeval? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen we bekijken wat wij voor jou kunnen doen, zodat je een schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt en jij je volledig kunt focussen op je herstel.

Lees meer over hoe wij jou kunnen helpen bij letselschade.

Slachtoffer geworden van letselschade?

Wij staan voor je klaar. Neem contact op en ontdek hoe wij je kosteloos kunnen helpen.