Letselschade door arbeidsongeval? Wij helpen je

Ook op de werkvloer kunnen ongelukken gebeuren. Een kort moment van onoplettendheid van een collega, een val of een werktuig dat schade veroorzaakt. Hierdoor kunnen allemaal arbeidsongevallen ontstaan met letselschade tot gevolg. En omdat de werkgever bij een arbeidsongeval aansprakelijk is voor de schade die een werknemer lijdt, kun je een schadevergoeding claimen.

Door een ervaren letselschade jurist in te schakelen, weet  je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt. Wij helpen je geheel kosteloos in deze vervelende periode waarin het leven vaak op z’n kop staat.

Wij sturen jou nooit een rekening

Ook niet als er geen regeling wordt getroffen

Zo kan jij je volledig richten op je herstel

Wanneer is er sprake van een arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval, bedrijfsongeval of letselschade door werk, is een ongeluk tijdens je werk waarbij je schade hebt opgelopen. Dit kan bijvoorbeeld op kantoor zijn, op een bouwplaats of wanneer je voor je werkgever op pad bent. Maar ook wanneer je tijdens je werk pauze hebt of op een bedrijfsuitje kun je een ongeval krijgen dat wordt gekenmerkt als een arbeidsongeval. In Nederland zijn jaarlijks ongeveer 250.000 werknemers betrokken bij een ongeval tijdens het werk.

Wie is aansprakelijk?

Werkgevers hebben een zorgplicht over de werknemers, daarmee is ook jouw werkgever in principe aansprakelijk voor schade die je oploopt tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden.  Dat geldt niet wanneer de werkgever kan aantonen dat hij heeft voldaan aan zijn zorgplicht en/of het arbeidsongeval je eigen schuld is. In principe wordt de werknemer hiermee tegemoet gekomen en is het aan de werkgever om aan te tonen dat hij niet aansprakelijk is. Dit is wettelijk geregeld. Voel je niet bezwaard tegenover je werkgever; hulp inschakelen bij letselschade na zo’n ongeval is heel gewoon. En in Nederland zijn bedrijven over het algemeen gewoon verzekerd voor bedrijfsongevallen. Het is dus belangrijk je te beseffen dat het bij het vergoeden van letselschade door werk niet om schuld gaat, maar om wie er aansprakelijk is.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen?
 

Stuur je situatie nu op

Wat doen we voor jou?

Stap 1 – Vrijblijvend eerste advies

Wanneer jij je arbeidsongeval bij ons meldt dan geven wij je een vrijblijvend advies over de haalbaarheid van het indienen van een (schade)claim voor jouw letselschade.

Stap 2 – Het gesprek

Wanneer wij denken dat je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding, dan maken we een afspraak voor een gesprek. Daarbij zal onze letselschade-expert het arbeidsongeval en de gevolgen daarvan uitvoerig met je bespreken.

Stap 3 – Aansprakelijkheid

Na dit gesprek schrijven wij, in overleg met jou, de werkgever aan die verantwoordelijk is voor het ongeval. Hiermee stellen we de tegenpartij aansprakelijk voor jouw letselschade.

Stap 4 – Verzamelen gegevens

In deze stap zullen we zoveel mogelijk relevante gegevens verzamelen. Denk hierbij aan alle informatie over de eventuele materiële en immateriële schade.

Stap 5 – Wij regelen een voorschot

Zodra de tegenpartij aansprakelijkheid heeft erkend regelen wij een voorschot, zodat jij niets zelf hoeft te betalen. Aangezien het lang kan duren voordat een letselschadezaak definitief is afgerond, is zo’n voorschot wel zo fijn.

Stap 6 – Schadevergoeding

We hebben regelmatig contact over jouw herstel. Wanneer je volledig bent hersteld of geen uitzicht meer is op verder herstel, spreken we van een medische eindtoestand. Deze toestand wordt in overleg met onze medisch adviseur vastgesteld. Daarna wordt de totaal geleden schade in kaart gebracht en kunnen wij de toekomstige schade vaststellen.

Stap 7 – Afwikkeling van jouw letselschadezaak

We maken een voorstel voor de afronding van jouw letselschadedossier. Nadat we dat eerst met jou hebben besproken gaan we onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij over jouw schadevergoeding. Het is ook mogelijk dat de verzekeraar met een voorstel komt. Zodra er overeenstemming, gaan we de zaak afwikkelen en wordt de slotbetaling aan jou gedaan.

Andere vorm van letselschade?

Heb je een andere vorm van letselschade opgelopen? Is er misschien letsel ontstaan door een verkeersongeval of door een beet van een dier? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen we bekijken wat wij voor jou kunnen doen, zodat je een schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt en jij je volledig kunt focussen op je herstel.

Lees meer over hoe wij jou kunnen helpen bij letselschade.

Slachtoffer geworden van letselschade?

Wij staan voor je klaar. Neem contact op en ontdek hoe wij je kosteloos kunnen helpen.