Schadevergoeding

Als slachtoffer van letselschade ben je vaak even niet in staat te doen wat je normaal gesproken zou doen. Daarnaast kunnen je spullen beschadigd zijn en kun je emotionele schade hebben opgelopen. Wij helpen je om de verschillende kostenposten inzichtelijk te krijgen en hier schadevergoeding voor aan te vragen.

Wij sturen jou nooit een rekening

Ook niet als er geen regeling wordt getroffen

Zo kan jij je volledig richten op je herstel

Smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor geleden pijn en ervaren ongemak. Dit is wettelijk geregeld. Je kunt hierbij onder andere denken aan emotionele schade. In de praktijk wordt de vergoeding ook wel een pleister op de wonden genoemd. Bij smartengeld in Nederland spelen geen ‘Amerikaanse bedragen’. In vergelijking met de Verenigde Staten is smartengeld in Nederland laag. Toch doen wij bij Dijkhuis Letselschade ons best om ervoor te zorgen dat jij als slachtoffer krijgt waar je recht op hebt.

Wil je weten wanneer jij recht hebt op smartengeld als gevolg van letselschade?

Schadevergoeding checken

Hoe wordt de vergoeding van smartengeld vastgesteld?

De wet schrijft hierover voor dat smartengeld wordt vastgesteld naar billijkheid, maar wanneer is een vergoeding nu billijk? Hiervoor wordt aansluiting gezocht bij eerder uitspraken van rechters. Deze uitspraken zijn gebundeld in de smartengeldgids van de ANWB. Er bestaat natuurlijk geen bonnetje van de geleden pijn of het ervaren ongemak. De letselschade wordt dan ook zogenaamd abstract begroot. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de smartengeldgids. Er wordt dan aangesloten bij vergelijkbare zaken om tot een gerechtvaardigde vergoeding te komen.

Hoe wij te werk gaan

Wij berekenen voor jou de schadevergoeding en gaan na of je recht hebt op smartengeld. Hierbij gaan wij altijd voor het maximale resultaat. Vervolgens gaan wij op zoek naar de wederpartij (meestal een verzekeraar) en stellen hen aansprakelijk namens jou.

Wil je dat we voor jou aan de slag gaan?

Neem contact op

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen?

Neem volledig vrijblijvend contact met ons op. Dan bekijken we samen wat wij voor jou kunnen doen, zodat je een schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt en jij je volledig kunt focussen op je herstel.