Letselschade door verkeersongeval? Wij helpen je

Het verkeer wordt steeds drukker en dat zien we ook terug in het aantal verkeersongevallen. Slachtoffers van deze verkeersongevallen krijgen vaak niet de letselschadevergoeding waar ze recht op hebben. Maar wanneer iemand anders schuldig is aan de aanrijding, dan heb je waarschijnlijk recht op schadevergoeding en/of smartengeld.

Door een ervaren letselschade jurist in te schakelen, weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt. Wij helpen jou graag in deze vervelende periode waarin het leven vaak op z’n kop staat.

Meld jouw letselschade

Wij sturen jou nooit een rekening

Ook niet als er geen regeling wordt getroffen

Zo kan jij je volledig richten op je herstel

Recht op schadevergoeding?

Een slachtoffer van een verkeersongeval kan zowel materieel als immaterieel letsel oplopen. Onder materieel leed verstaat men letselschade aan voertuigen, kleding, en vermogensschade zoals het verlies van inkomsten en extra kosten voor (tijdelijke) huishoudelijke hulp. De vergoeding hiervoor noemen we schadevergoeding.

Smartengeld

Bij een aanrijding met een auto, brommer, fiets of scooter is niet altijd alle letselschade direct zichtbaar, denk hierbij aan pijn en psychische klachten. Ook voor de immateriële schade kun je een vergoeding krijgen. We noemen dit smartengeld. Het is echter lastig om dit immateriële leed te bewijzen en de hoogte ervan te berekenen. Daarom is het verstandig om een ervaren letselschade jurist in te schakelen. Wij zijn zeer ervaren in letselschade na een aanrijding. Wil jij weten of je recht hebt op schadevergoeding of smartengeld?

 

Schadevergoeding checken

 

Wie is aansprakelijk?

Veel verkeersongevallen bestaan uit achterop aanrijdingen. Degene die achterop rijdt, is in de regel aansprakelijk voor de schade die daardoor wordt veroorzaakt. Dit geldt ook voor degene die een verkeers- of voorrangsregel niet nakomt. Wil je weten of iemand aansprakelijk is voor de schade die jij hebt geleden? Neem dan contact met ons op.

Wat doen we voor jou?

Stap 1 – We hebben contact

Neem zo snel mogelijk na het ongeval contact met ons op. Vertel ons zo goed mogelijk wat er is gebeurd. Aan de hand van dit gesprek kunnen wij vaak al inschatten wat je kansen op smartengeld zijn. Heb je een zaak, dan helpen we je graag bij het verhalen van je opgelopen schade. Dit alles is geheel vrijblijvend en gratis.

Stap 2 – Verzamelen van gegevens

Samen met jou gaan we vervolgens zoveel mogelijk relevante gegevens verzamelen. Denk hierbij aan getuigenverklaringen, het proces-verbaal en medische gegevens. Hoe meer bewijs we verzamelen, des te sterker we staan.

Stap 3 – Aansprakelijkheid

Wij zorgen dat de partij die aansprakelijk is voor de schade ook daadwerkelijk aansprakelijk wordt gesteld.

Stap 4 – Wij regelen een voorschot

Zodra de tegenpartij aansprakelijkheid heeft erkend regelen wij een voorschot, zodat jij niets zelf hoeft te betalen. Aangezien het lang kan duren voordat een letselschadezaak definitief is afgerond, is zo’n voorschot wel zo fijn.

Stap 5 – Schadevergoeding

We hebben regelmatig contact over jouw herstel. Wanneer je volledig bent hersteld of geen uitzicht meer is op verder herstel, spreken we van een medische eindtoestand. Deze toestand wordt in overleg met onze medisch adviseur vastgesteld. Daarna wordt de totaal geleden schade in kaart gebracht en kunnen we de toekomstige schade vaststellen.

Stap 6 – Afwikkeling van jouw letselschadezaak

We maken een voorstel voor de afronding van jouw letselschadedossier. Nadat we dat eerst met jou hebben besproken gaan we onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij over jouw schadevergoeding. Het is ook mogelijk dat de verzekeraar met een voorstel komt. Zodra er overeenstemming, gaan we de zaak afwikkelen en wordt de slotbetaling aan jou gedaan.

Anderen vorm van letselschade?

Heb je een andere vorm van letselschade opgelopen? Is er misschien letsel ontstaan door een arbeidsongeval of door een beet van een dier? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen we bekijken wat wij voor jou kunnen doen, zodat je een schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt en jij je volledig kunt focussen op je herstel.

Lees meer over hoe wij jou kunnen helpen bij letselschade.

Slachtoffer geworden van letselschade?

Wij staan voor je klaar. Neem contact op en ontdek hoe wij je kosteloos kunnen helpen.