Ruim 50 jaar ervaring
Altijd gratis en vrijblijvend advies
Communicatie op de manier die jij wilt
Deel dit artikel:

Een naar ongeval met naar letsel (dubbele beenbreuk)

Dit als gevolg van een auto die een geparkeerde auto inhaalde en daarbij te weinig ruimte overliet voor cliënte die op haar scooter reed en van de weg werd gedrukt.

De tegenpartij verklaarde echter dat cliënte op de verkeerde weghelft zou hebben gereden. Iets waarover de getuige helaas geen zinnige verklaring over kon afleggen. De verzekeraar van de tegenpartij wilde hierdoor niet meer dan 75% van de aansprakelijkheid erkennen. Politie is wel ter plaatse geweest, maar achtte een proces-verbaal aanvankelijk overbodig. Iets wat in het licht van het letsel en de vaststelling van de toedracht onacceptabel was.

Na de verbalisant ter plaatste meerdere malen te hebben gesproken, werd uiteindelijk toch een proces-verbaal opgemaakt en ontvangen. Het betrof een degelijk proces-verbaal waarbij de politie de breedte van de weg heeft opgemeten. Aan de hand van deze meting was er maar één conclusie mogelijk: Cliënte reed niet op de verkeerde weghelft. Gelet op het schadebeeld van het voertuig van de tegenpartij en de scooter van cliënte was dit ook niet aannemelijk.

Gelukkig gaat het naar omstandigheden beter met cliënte en kan de zaak nu op basis van 100% worden geregeld. Mede met dank aan de getuige en de verbalisant die alsnog een proces-verbaal heeft laten opmaken. Zo blijkt maar weer: Meten is weten.