Ruim 50 jaar ervaring
Altijd gratis en vrijblijvend advies
Communicatie op de manier die jij wilt
Deel dit artikel:

Langlopende letselschadezaken

Onlangs had het programma RADAR opnieuw aandacht voor letselschade en dan met name met betrekking tot lang lopende dossiers. De Universiteit van Utrecht deed onderzoek naar de oorzaken hiervan. Hoewel een aantal verzekeraars grote werkachterstanden kent, is dat niet als de grote oorzaak van een langlopend dossiers aan te wijzen. Uiteraard draagt dit er niet aan bij.

Vaak ligt de oorzaak meer in het feit dat er nog geen medische eindtoestand is bereikt. Dit is het geval wanneer klachten helemaal over zijn of wanneer duidelijk wordt dat geen verbetering of verslechtering op korte termijn wordt verwacht.

Dit kan lang op zich laten wachten vanwege bijvoorbeeld operaties die gedurende de jaren noodzakelijk zijn in verband met het opgelopen letsel. Ook kunnen de persoonlijke omstandigheden gedurende de jaren wijzigen waarmee bij een regeling ook rekening dient te worden gehouden.

Een andere oorzaak kan zijn discussie over de beperkingen als gevolg van een ongeval en het opgelopen letsel. Indien hier geen overeenstemming over kan worden bereikt met de verzekeraar, dan kunnen onafhankelijke onderzoeken een oplossing bieden. Vaak vraagt de opstart, de uiteindelijke uitvoering en rapportage van dergelijke onderzoeken de nodige tijd.

Door de bank genomen is het streven een zaak binnen twee jaar op te lossen, maar helaas is dit niet altijd mogelijk.  Wanneer dit niet lukt, dan is het uiteraard van belang dat tijdig een voorschot wordt betaald om financiële problemen te voorkomen.

Heb jij een letselschadezaak lopen waarin maar geen beweging lijkt te zitten, neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij met jou kunnen kijken waar de knelpunten zitten en kunnen bekijken hoe wij jou eventueel verder kunnen helpen.