Aansprakelijkheid bij Letselschade door Dieren: ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Stel je wordt gebeten door de hond van de buren die jij uitlaat. Wat nu? Je bent gebeten en hebt daardoor een wond met litteken tot gevolg en je bent enige tijd niet in staat geweest jouw gebruikelijke werk en/of huishoudelijke taken uit te voeren. Je hebt dus schade geleden.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij zorgen ervoor dat de bezitter van het dier aansprakelijk wordt gehouden voor jouw letselschade. Op grond van de Nederlandse wet is de bezitter of de bedrijfsmatig gebruiker van een dier aansprakelijk voor schade die het dier veroorzaakt. Dit is een zogenaamde risico aansprakelijkheid. In het voorbeeld hiervoor betekent dat dat jouw buren aansprakelijk zijn en vaak verhaal kan worden gehaald op diens aansprakelijkheidsverzekering.

Vervolgens wachten wij jouw herstel af en begeleiden jou daarbij daar waar het kan. In de tussentijd zorgen wij dat gemaakte kosten in verband met jouw herstel tussentijds worden vergoed door de tegenpartij. Hiervoor vragen wij een voorschot op de uiteindelijke totale schadevergoeding. Nadat sprake is van herstel of een medische eindtoestand, berekenen wij de schade en verhalen die voor jou op de wederpartij.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Stuur je situatie nu op.

  • Wij sturen jou nooit een rekening
  • Ook niet als er geen regeling wordt getroffen
  • Zo kan jij je volledig richten op je herstel

Wat betaal je voor onze bijstand?

Helemaal niets. Onze kosten zijn wettelijke geregeld en komen voor rekening van de aansprakelijke tegenpartij. Een rekening zal je van ons dus niet krijgen.

Natuurlijk is iedere zaak anders. Wil je weten wat wij in jouw geval kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons kantoor op.

Stuur je situatie nu op

Andere vorm van letselschade?

Heb je een andere vorm van letselschade? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen wij bekijken wat wij voor jou kunnen doen, zodat je een schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt en jij je volledig kunt focussen op je herstel.

Lees meer over hoe wij jou kunnen helpen bij letselschade.